THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

June 17, 2009

jerebu atau kabus

assalamualaikum.

-cerita ini adalah kisah benar dan berlaku beberapa hari lepas.

- sy sedang memandu di kl seawal jam 8.00 lebih pagi.. eh. boleh ke macam tu? ahhaha.. abaikan .

- umum pun tahu kan, sekarang ni sana sini jerebu. pergi mana-mana pun ada jerebu. hhuaarggghhhh!! jerebuuuu .....

- teringat masa zaman kanak-kanak , kalau pagi-pagi seawal jam 8.00 lebih-lebih tu cuaca aman damai, nyaman dan sejuk je. tu namanya kabus.

- tapi.. sekarang ni kalau pagi-pagi sampai seawal 10 pagi masih kena pasang lampu kereta dan jarak pandangan pun setakat dua tiga tiang lampu, tu namanya jerebu ! hhuhu..

- tu la duduk kampung memang best ! cuaca tak tercemar.. tu masa zaman sy kanak-kanak la. tapi..

-kasihan yer kamu duduk kl. dari zaman kanak-kanak kamu lagi dah duduk di tempat tercemar ! ahhahaha.. gelak-gelak jahat..

- ok.. tak gelak dah.. sebab kini kl dah jadi kampung sy juga kan.. *angkat-angkat kening.


4 peminat pink:

haruan tasek said...

sekarang nie bukan jerubu... bumi tengah mengeluarkan wasapnya

Cik Syahira said...

ouh.. eh.. ye ke encik haruan?
oOoooo.. takut je dengar!

Dayu said...

nak buat cmne
dah nama KL kan,baru lah style
*hahahahah*
feeling di cameroon highland je skrg
tp panas terik

Cik Syahira said...

ahhahhaha..
dayu.
tak ada makna feeling-feeling gitu.
cuaca panas kan.
huihh..
kalau lunch tu, rela ddk office je tak nak keluar.
kalau weekend, prefer ddk rumah je.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~